De rol van informatietechnologie binnen het onderwijs

ICT verandert het onderwijs

Internet of Things

Het onderwijs verandert in rap tempo. Nog niet zo heel veel jaren geleden was men behoorlijk afhoudend om iets met ICT te doen. Heel langzaam verschenen de eerste digitale lesmodules. Vandaag de dag staan we daar heel anders tegenover. Door de Covid-19 pandemie is de digitaliseren van het onderwijs nog eens in een stroomversnelling gebracht.

De huidige leerling of student dient over de nodige digitale vaardigheden te beschikken om straks goed in het arbeidsproces te kunnen functioneren.

Samenwerkingstoepassingen in het onderwijs

Binnen het onderwijs maakt men veelal gebruik van Virtual Reality omgevingen en werkt men vaak samen met gebruik van geavanceerde ‘collaboration’ tools (bijvoorbeeld de oplossingen van Poly). Het gebruik van audio en video vraagt veel van de beschikbare hardware en de bijbehorende programma’s.

Accespoints moeten dus een over een hoog zendvermogen beschikken, beveiligd tegen cyberaanvallen en makkelijk te beheren zijn. Ook schaalbaarheid is een belangrijke factor. Onze leverancier Cambium is dé specialist op Wi-Fi gebied die aan deze voorwaarden voldoet en geschikt is voor grote campusachtige omgevingen en gebouwen.

Veiligheid
Hardware prestaties worden deels bepaald door de beveiligingslagen die zijn aangebracht teneinde cyberaanvallen te voorkomen. Meer lagen gaan vaak ten koste van deze prestaties maar feitelijk is er geen andere keuze. Softwareprogramma’s zijn daarnaast medebepalend voor wat de gebruiker ervaart. De student  is niet geïnteresseerd in de technische problematiek, maar wil informatie op snelle wijze kunnen benaderen, ongeacht waar hij zich bevindt. Voor een optimale performance bestaan zogenaamde Application Delivery technieken. Deze balanceren en verdelen de workload waardoor applicaties snel toegankelijk zijn en blijven.

Meerdere universiteiten hebben te maken gehad met gijzelingen door hackers omdat hun systemen niet goed beveiligd waren. Ook werden zij nogal eens het slachtoffer van DDoS aanvallen waardoor de betreffende onderwijsinstellingen niets meer konden. Arbor Networks Scout biedt oplossingen op het gebied van Application Delivery als bescherming tegen DDoS aanvallen.

 

Cambium zorgt voor de nieuwe generatie

Draadloze oplossingen voor de nieuwe generatie

Moderne netwerkverbindingen voor onderwijsinstellingen

 

Poly & Education

Verhoog de video kwaliteit binnen uw school
Klaslokalen veranderen snel in hybride leerhubs, dankzij de plug-and-play en gebruiksvriendelijke Poly Studio videobalken.
Netscout & Education

 

Hoe voorkom je DDoS aanvallen met Netscout?

Net de huidige infrastructuur was deze scholenstichting niet in staat om DDoS aanvallen af te weren tijdens de eerste 3 tot 4 dagen leren op afstand tijdens de Covid Pandemie.

Waarom Nuvias betrekken bij uw propositie naar onderwijsinstellingen?

Het onderwijs en haar specifieke uitdagingen vragen een hele aparte aandacht als het gaat om automatisering, kunstmatige intelligentie en veiligheid. Een aantal van de door Nuvias vertegenwoordigde leveranciers leveren complete oplossingen op dit gebied. De technische teams van Nuvias zijn dan in staat om samen met u een compleet plan uit te werken in geval uw klant zich binnen de onderwijssector bevindt.

Vraag hen gerust om een advies.